in , , , , , , , , ,

Geography Questions for all Competitive Exams

geography questions

Geography Questions are very important for the preparation of all our competitive exams. So today we have brought you Top Important objective Geography Questions with answers for all competitive exams. we have asked all these questions in top government books and the previous year’s papers. so all these General Studies Geography Questions can prove to be very useful for preparing all our competitive examinations like SSC, UPSC, BANK, IBPS, Railway, NET, UPTET, PTET, Other Teacher Exams, Defence Exams, Police Exams, etc. General Studies is important for all government exams because about 10 to 12 Questions are asked in all government exams.

If we read these important GS Geography Questions for SSC carefully and if they do, then it will help us a lot in preparing our government exam. Therefore, we will bring you all the questions of Daily News Current Affairs and GK & GS Questions, History Questions for all classes and all these questions have been taken into consideration in the Top Most books and important questions asked in previous exams so that you will be very good at preparing your exam.

You can also download our series of Geography Quiz PDF, which you will be able to read this General Studies quiz very easily. You will get the link of this pdf download at the very end of this quiz, from where you will be able to download it.

Geography Questions 

1. The study of heavenly bodies is known as:
(a) Astrology
(b) Astronautics
(c) Astronomy
(d) Astrophysics

Ans: (c)

2. Comets revolve around:
(a) sun
(b) earth
(c) venus
(d) no single heavenly body

Ans: (a)

3. Which two planets of the solar system have no satellites?
(a) Mercury and Venus
(b) Venus and Mars
(c) Mercury and Pluto
(d) Venus and Neptune

Ans: (a)

4. The planet having eight moons is :
(a) Venus
(b) Mars
(c) Uranus
(d) Neptune

Ans: (d)

5. The hottest planet is :
(a ) Mercury
(b) Venus
(c) Jupiter
(d) Saturn

Ans: (b)

6. Which of the following is the brightest planet?
(a) Mercury
(b) Venus
(c) Mars
(d) Jupiter

Ans: (b)

7. Which of the planets is nearest to the earth?
(a) Jupiter
(b) Venus
(c) Mercury
(d) Mars

Ans: (b)

8. Which planet is known as the Earth’s Twin ?
(a) Venus
(b) Mars
(c) Uranus
(d) Neptune

Ans: (a)

9. Which one of the following planets takes the same number of days for rotation and revolution?
(a) Mars
(b) Venus
(c) Mercury
(d) Jupiter

Ans: (b)

10. Which of the following planets is known as ‘Morning Star’?
(a) Mercury
(b) Venus
(c) Mars
(d) Jupiter

Ans: (b)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Physics Questions for SSC

Physics Questions for SSC Exam : Part-1